Industrija 4.0 zasniva se na 4 uporišta:

Digitalnim informacijama

Koje se prikupljaju pomoću IIOT Industrial Internet of Things i modernih mreža i ostalih davača digitalnih signala.

Mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji.
Automatizaciji procesa i robotici.
Softveru

Koji je u stanju da integriše prethodne 3 tačke, planira i daje naloge za izvršenje u realnom vremenu.

Industrija 4.0

KaPro PP Softver

Razmena podataka, fleksibilno planiranje, kontrola i izvršenje proizvodnje zahteva vertikalnu i horizontalnu vezu podataka koje generišu različiti sistemi. Vertikalna integracija nivoa planiranja, kontrole i izvršenja u kompaniji dodatno omogućava fleksibilnu kontrolu nad proizvodnim i logističkim procesima.

Razmena podataka između nivoa planiranja, (KaPro PP softver) i nivoa upravljanja procesima vrši se preko MES (Manufacturing Execution System) sistema izvršenja. On predaje zadatke i preuzima informacije pomoću programske upravljačke logičke kontrole (PLC, SCADA).

Pred KaPro PP softverom se pojavljuje izazov da radi u realnom vremenu, što uglavnom znači bez uključivanja čoveka u proces unosa i obrade podataka i donošenja real time odluka. Drugi izazov je veza KaPro PP sistema ne samo u vertikalnom već i u horizontalnom smeru, odnosno u kominkaciji sa dobavljačima, institucijama i kupcima. Horizontalnu integraciju ostvarujemo na osnovu EDI razmene informacija.

Industija 4.0
KaPro MM

KaPro MM - KaPro Mashne maintenance


KaPro MM je softver za predikciju održavanja mašina i opreme. Na osnovu digitalno prispelih i obrađenih podataka radi se statistička obrada i predviđenje budućih kvarova. Na ovaj način smanjujemo održavanje po prijavi kvara, a povećava se broj preventivnih servisa, što u proseku smanjuje zastoje i gubitke u radu 20 – 40 procenata. Samim tim se podiže i produktivnost proizvodnje u sličnim procentima.

I Kapro 4.0 i Kapro MM se povezuje sa digitalnim podacima pomoću LoRa mreže i sistema IIOT, i sistemima za upravljanje procesima kao što su PLC, CNC mašine, SCADA sistemi, i razne vrste skenera i NFC uređaja.

Forecast Pro softver za prognozu


Forecast Pro softver za prognozu američke firme ForecastPro inc. je u portofoliju Kala consultinga kao nezavisan softver za prognozu prodaje ili integrisan sa KaPro softverom. Ovo je najzastupljeniji softver za prognozu na svetu, a Kala ga distribuira i implementira u svim ex Yu državama.

Imate pitanje za nas? Pišite nam!